Baby Leeftijd 4

Groentehapjes

Wij begrijpen dat het belangrijk is iets zoets te eten of te drinken als je daar trek in hebt, maar niet iedereen kan zich te buiten gaan aan iets zoets als een suikerhoudende snack.

Baby leeftijd

4 maanden oud – 3 jaar oud: Calorieën moeten variëren van 1600 – 2000Kcal

4-5 jaar oud: Calorieën moeten variëren van 2500 – 3000Kcal

5-6 jaar oud: Calorieën moeten variëren van 3500 – 4000Kcal

6-7 jaar oud: Calorieën moeten tussen de 5000 en 6000 Kcal liggen

7-10 jaar oud: Calorieën moeten variëren van 7000 – 800Kcal

10-14 jaar oud: Calorieën moeten variëren van 80010+Kcal

Een ouder kind heeft een calorieverhoging nodig tot ongeveer 1250 calorieën per dag.

Granen en koolhydraten moeten in hetzelfde licht worden bekeken als de andere twee categorieën. Geraffineerde koolhydraten zoals pasta, wit brood, witte rijst en aardappelen hebben zeer weinig voedingswaarde. Al deze voedingsmiddelen zijn verstoken van precies die voedingsstoffen die nodig zijn om een lichaam gezond te houden en leiden ook tot gewichtstoename.

Maar de koolhydraten die complexer zijn, zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst en volkoren brood, bevatten grotere hoeveelheden vezels die essentieel zijn in het spijsverteringsproces. Naarmate het kind groeit, moet je de gezonde maaltijden vergezeld laten gaan van veel water om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Let op tekenen dat je kind te veel suiker binnenkrijgt. Hieronder vallen dranken met veel suiker, ontbijtgranen met veel suiker en alles met “maïssiroop met een hoog fructosegehalte” als hoofdingrediënt. Een paar aanwijzingen dat je kind misschien op weg is naar een ongezond leven zijn plotselinge dorst, een snelle hartslag, nervositeit en acne. Onthoud altijd “gevonden in fruit en groenten.” Dit zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels.

U kunt de “voedingswaarden” van uw kind versterken met de volgende voedingsmiddelen.

Ontbijtgranen. Jullie nieuwe beste vriend in de ochtend. Natuurlijk zullen jullie kinderen, net als ieder ander kind, ze meteen verslinden. Maar zorg ervoor dat je ze een keuze geeft en ga zitten wanneer je dat doet. Als je je kind leert om een ontbijtgranen te kiezen in plaats van een zak chips of frietjes, leer je je kind een lange weg om goede voedingsgewoonten aan te leren.

Koekjes. Veel kinderen zijn er dol op en nemen er met gemak handvol van. Geef ze deze niet. Meng in plaats daarvan gedroogde vruchten door de koekjesmix. Dit zou al klaar moeten zijn om in de oven te gaan in een paar minuten.

Het fruit in deze mix zorgt voor de antioxidanten die de meeste kinderen tegenwoordig missen.

Granen. Kies een graanproduct dat u uw kind wilt geven en koop het merk van de winkel. Op die manier hoeft u niet te vechten met de andere kinderen en te concurreren om iets dat iedereen wil eten behalve u. Als uw kind niet van het “comfort” van een traditionele cornflakesdoos houdt, zoek dan online naar een cornflakesoort die een gezonde portie bevat en die kan worden omgetoverd tot een heerlijke traktatie zoals een fruitparfait waar het hele gezin samen van kan genieten.

U kunt het pakje granen in de auto laten staan of het op een goed zichtbare plaats in de keuken opbergen. Een plaats waar men er gemakkelijk bij kan, is de beste manier om de prestaties op peil te houden.

In plaats van uw kind “het blauweka-meervoud” te geven, moedigt u “het blauwe ka-meervoud” aan. Dit gebeurt omdat je kind zich het belang van antioxidanten realiseert en er meer van zal vragen om te voorkomen dat hij of zij ziek wordt.

Zorgen voor een voedzame voeding bij uw kind is de beste manier om een gezond leven te leiden en uw kind rustig te laten slapen.

Routines voor het slapengaan. Onze kinderartsen raden ons aan onze kinderen goed te laten slapen, rustige tijden te laten doorbrengen en rustige nachten te laten doorbrengen. Dit helpt om driftbuien, vuilspuiterij en angst te voorkomen. Een minuut of twee ’s nachts kan uw kind echt helpen te ontspannen en zich voor te bereiden op de slaap. Veel problemen zoals slapeloosheid worden gezien bij kinderen die niet de juiste rust krijgen vanwege hun Diamant-systeem.

 

lees meer

Babyvoeding gezond

Gezonde babyvoeding

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.