Babyvoeding

 

babyvoeding

Kenmerken van babyvoeding

Voedingsmiddelen worden in twee categorieën ingedeeld – babyvoeding en voeding voor volwassenen. Beide zijn bronnen van voedingsstoffen voor het lichaam van de zuigeling.

Babyvoeding – deze wordt zo bereid dat zij past in de voedingspiramide voor zuigelingen, waaraan de ouders moeten voldoen voordat het kind vier of zes maanden oud is. Ze houden de zuigelingen ook lichamelijk actief, stimuleren hun hersenen en maken hen enthousiast voor de moeilijkere taken van borstvoeding geven of spelen.

Plantaardige voeding – dit zijn bronnen van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van een zuigeling. Ze zijn ook gemakkelijker te verteren dan dierlijke voeding.

Daarom worden zij sterk aanbevolen voor zuigelingen, die vaak ondergewicht hebben en lichamelijk kwetsbaar zijn.

Water en melk

Na zich met zoete hapjes te hebben verzadigd, grijpen zowel volwassenen als kinderen naar melk en water om te drinken. Beide worden beschouwd als de juiste vloeistoffen om te drinken. Beide geven de baby’s volledige warmte en voeding.

Het drinken van melk met water helpt de zuigelingen ook om te re-hydrateren. Nieuwe moeders worden ook aangemoedigd om melk te drinken tijdens en na de zwangerschap, want het lijkt wel een eindeloze cyclus van borstvoeding. Water drinken gedurende de dag wordt ook aangemoedigd.

Melk moet tussen de maaltijden worden genomen en niet de hele dag door, zoals bramen of aardbeien, waarvan de voedingsstoffen het best na de maaltijd worden opgenomen.

Ook hier worden nieuwe moeders aangemoedigd om melk te drinken tijdens en na de bevalling.

Andere stoffen

Er worden ook andere stoffen gebruikt die rechtstreeks op de huid van de baby worden aangebracht of die worden aangebracht op het voedsel dat door de moeder of de baby wordt gegeten.

Suiker en andere zoetstoffen, vergezeld van vetten en oliën worden ook gebruikt. Sommige daarvan zijn menselijke culturele reinigingsmiddelen, andere kunnen persoonlijk zijn.

Noten en zaden worden aan de bovengenoemde voedingsmiddelen toegevoegd, maar niet in grote hoeveelheden. Noten en zaden hebben bij inname in grote hoeveelheden namelijk een laxerende werking. Vanwege hun hoge eiwitgehalte wordt echter veel moeite gedaan om de inname van noten voor zuigelingen te beperken.

Plantaardige oliën worden ook gebruikt als lichaamsolie voor baby’s. Dit zijn baby’s eerste vriendjes. Baby’s moeten gevoed worden met een volle maag. Hoewel er veel favorieten verkrijgbaar zijn, zoals babyworteltjes en -peertjes, zijn de voordelen van vlees en melk overduidelijk.

Zodra de baby gespeend is, veranderen zijn gewoonten. Hij begint te verlangen naar vast voedsel. Peulvruchten en granen vormen het grootste deel van de voeding. vast voedsel moet af en toe worden gegeten.

De ouders moeten zich ook zorgen maken over de mogelijke gevolgen van de invoering van vaste voedingsmiddelen in de voeding van het kind. De ouders moeten zich bewust zijn van de periode waarin het kind moet worden gevoed. Zuigelingen reageren veel beter op vaste voeding dan op vloeibare voeding.

De beste manier om vaste voeding te introduceren is om regelmatig een portie in de mond van de baby te stoppen.

Conclusie

Het is belangrijk dat ouders zich zorgen maken over de periode waarin hun kind wordt gespeend. Als u de spenmethode gebruikt, moet u er zeker van zijn dat de baby aankomt en een goed lichaamsgewicht krijgt.

Door de speenmethode komt het kind gemakkelijker tot rust en heeft het minder trek in eten.

Zo bouwt het kind snel genoeg gewicht op om zijn fles te beschermen.

vloeistoffen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Toch zijn ze niet complementair met vaste voeding. De beste combinatie is een vast en een vloeibaar dieet waarbij de vaste voedingsmiddelen de plaats innemen van de vloeibare voedingsmiddelen.

Het lijdt geen twijfel dat u uw dagelijkse routine zult moeten aanpassen. Misschien moet u het voedingspatroon van uw baby veranderen, en misschien moet u stoppen met het gebruik van vloeibare voeding. Maar uw kind zal gezonder zijn en u zult ’s nachts goed kunnen slapen als u de vaste voeding blijft aanbieden terwijl uw kind op vloeibare voeding overgaat.

Vind meer informatie over voeding en gezondheidszorg online ophttp://www.keepcondom.com/nutrition-health-care/nutrition-health-care.htm

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.