Hoe bereid je je voor op een zwangerschap?

Close Up Foto Van Zwangere Vrouw In Witte Jurk Met Haar Maag

Nieuwe moeders, vooral moeders die voor het eerst bevallen, hebben niet veel ervaring met zwangerschap en bevalling. Er zijn zoveel onbeantwoorde vragen, zoals elke moeder na de eerste bevalling. Vroedvrouwen zijn er om antwoorden te geven op vragen die je zou kunnen hebben, en je te steunen bij elke stap die je zet. Een prenataal bezoek aan de vroedvrouw zal er geen zijn zonder een voorgeschiedenis van de moeder en de baby, vooral de ervaringen tijdens de eerste weken van het postnatale leven.

1 – Vroege zwangerschap hormonale en nutritionele status

Hier controleert de verloskundige zaken als suiker- of zoutinname, vitaminen, calcium, eiwitten en de hoeveelheid eiwitten die je baby binnenkrijgt. Bespreek dit voor je afspraak met de verloskundige.

2 – Diet

Tijdens het eerste trimester kunt u het menu bespreken dat normaal tijdens de zwangerschap wordt gegeten. Als je vegetariƫr bent, kan de vroedvrouw misschien nagaan of er een speciaal dieet bestaat met enkele vegetarische voedingsmiddelen. Als je geen foliumzuur of ijzer in de vorm van dierlijke produkten binnenkrijgt, kun je het beste met je verloskundige overleggen om te zien hoe het momenteel met je dieet is gesteld. (Het is echter ook belangrijk om je ijzerinname te bespreken als je zwanger wordt, en kan worden voorgeschreven als je anders zwanger bent, als een vorm van prenataal supplement. Dit is voor u en niet alleen voor de baby). De verloskundige zal ook uw dieet bespreken; wat u goed voor u vond, wat u niet mocht eten.

3 – Systemische versus specifieke zwangerschapsvoeding

In sommige gevallen kan het zijn dat uw voeding niet overeenstemt met de tekorten die de baby krijgt naarmate hij probeert te groeien en de lichaamsfuncties zich beginnen te ontwikkelen. In dat geval zal de verloskundige de ‘vitaminen- en mineralenlijst’ doorlopen en zo nodig een wijziging aanbrengen.

Als de moeder zwangerschapsdiabetes heeft. De vroedvrouw zal erop toezien dat de baby de voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om zijn diabetes te beheersen – strikt zoals aanbevolen door de arts, zodat uw baby geen enkel risico loopt.

4 – Leeftijd en/of fysieke beperkingen

De vroedvrouw zal ervoor zorgen dat alles wat u en uw baby zullen doen naarmate de tijd en de praktijk in de zwangerschap vordert, veilig is voor u en uw baby. Naarmate de zwangerschap vordert en de bevalling vordert, zult u in veel gevallen vrij zijn om zoveel te bewegen als u wenst.

Alles wat u kunt om uw bevalling te bevorderen, maar ook, er zijn een aantal klassen die u en uw baby zelf kunnen knallen samen met de kraamzorg en u vindt de routines misschien een beetje minder dan u had verwacht

5 – Post-natale veranderingen in levensstijl

Tijdens de zwangerschap verandert uw lichaam op een verbazingwekkende manier om zich aan te passen aan het nieuwe leven dat erin groeit. Het lichaam kan maar zo veel veranderen voordat het buitensporige hoeveelheden energie en rust nodig heeft om weer gezond te worden. In de postnatale periode na de bevalling zult u ook veranderingen moeten aanbrengen voor de routines, rollen en status van de postnatale vrouw. De eerste indicatie van aanpassing aan het moederschap zal zich meestal manifesteren in de eerste dagen na de bevalling. Maar die tijd kan anders zijn dan toen je een jongere vrouw/tiener was.

6 – Postnatale voeding en beweging

De vroedvrouw zal met u praten over het cruciale belang van lichaamsbeweging om uw conditie te verbeteren. Voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en foliumzuur zijn nodig voor uw baby en de ontwikkeling van de baby. Het kan zijn dat u ’s nachts andere kleren moet aantrekken of uw bed moet verschonen zodat er ’s nachts plaats is voor een andere baby – vooral belangrijk als de eerste baby geboren moest worden en ’s nachts moest worden gehouden. In het begin zullen u en de baby zich aanpassen aan de geluiden van nieuwe geluiden, of die nu afkomstig zijn van ademhaling en beweging of van andere mensen. De baby zal reageren op zijn nieuwe omgeving, zelfs als niemand hem ziet. Dit gaat door in het tweede en derde trimester, en uw baby zal veel meer begrijpen van de spraakpatronen, lichaamstaal en geluiden die u gebruikt als u praat (wat op zijn beurt een eigen taal voor hem wordt).

7 – Vroeg ouderschap is niet gemakkelijk

Je leest boeken, artikelen en kijkt naar films over andere kinderen met ouders die niet succesvol waren. Sommigen zien er zo chaotisch uit en hebben slechte motieven. En er zijn er ook die er zo goed aangepast uitzien. Werk aan jezelf om te zien hoe jullie allemaal samen kunnen zijn, hoe jullie allemaal met elkaar overweg kunnen. Je hoeft niet de perfecte oppas te zijn, net zo min als je het huishouden hoeft te doen. Kraamzorg Rotterdam

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.